Hl.strana - Maturitní otázky - Referáty (Moje referáty) - Plesy (Tipy,Firmy) - Vysoké školy - Kurzy - !SHOP!

Dover (průvodce)

Info - Tisknout - Poslat(@) - Stáhnout - Uložit->Moje referáty - Přidat referát

Kdo bude vítěz letos?  NOMINUJTE - stránky v kategoriích:
Nejlepší: Tablo - Školní časopis na webu - Školní webové stránky - Třídní stránky - Profesorské stránky

DOVER, jehož městské centrum bylo za války zničeno bombardováním, bohužel není pro turisty nikterak lákavý a většina lidí tudy pouze projede na cestě do Londýna či Canterbury, nebo naopak zpět do Evropy. Městské úřady proto investovaly hodně peněz, aby učinily město více atraktivním. Přes toto úsilí tu mezi mnoha pamětihodnostmi, které poukazují na historii tohoto přístavu, stále zůstává největší atrakcí hrad Dover Castle. Poněkud jiný druh kratochvíle pak skýtají útesy White Cliffs, které dominují městu a jsou již dlouho zdrojem inspirace pro milence, cestovatele a vojáky odplouvající do války.

DOWER CASTLE, je skvěle položený obranný komplex, jehož stavba započala roku 1168 a který byl nepřetržitě využíván k vojenským účelům až do 80.let 20.století.. Dover vznikl díky Římanům, kteří si zvolili jeho přístav za základnu pro svou severní flotilu a postavili zde maják, který měl lodím ukazovat cestu do ústí řeky. Vedle majáku stojí anglosaský kostel St. Mary in Castro ze 7.století, o něco výš najdete působivou a zachovalou normanskou tvrz postavenou Jindřichem II. jako palác. Uvnitř se nalézá interaktivní výstava o špionáži. Můžete zde také vystoupit po točitých schodech až k vznosnému cimbuří, odkud je přes moře skvělý pohled na Francii. Další atrakcí hradu je jeho síť tajných válečných chodeb, (tzv. „Hellfire Corner“), které zde byly vykopány za napoleonských válek. Za druhé světové války byly rozšířeny a používány jako hlavní stan, odkud byla například naplánována i evakuace britských vojáků z Dunkerque.

CENTRUM MĚSTA, se díky poválečným přestavbám stalo dosti nehostinné místo, ovšem v roce 1970 zde byl díky chystané stavbě parkovišť alespoň objeven starý penzion. V Roman Painted House, najdete několik zajímavých římských nástěnných maleb, zbytky podzemního římského topného systému a několik mozaik.

Pohled na známé útesy Doveru je nejkrásnější z lodi vzdálené několik kilometrů od pobřeží, ale jiný, historický pohled na přístav vám nabídne White Cliffs Experience na Market Square.

Ve starém městském vězení Old Town Gaol pod radnicí na Biggin Street najdete figuríny s televizí místo hlavy a dozvíte se, o otřesných podmínkách, které museli vězňové za viktoriánských dob snášet. Na svahu západně od města, na místě, kde původně stála pevnost z napoleonských dob, dosud můžete najít jednu zajímavost., Grand Shaft, trojité schodiště, po němž mohli v případě útoku rychle seběhnout vojáci, aby bránili přístav.

PŘIDEJTE SVŮJ REFERÁT